U sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije KK.01.1.1.07.“, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je projektni prijedlog prijavitelja projekta Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u kojemu BICRO BIOCentar d.o.o. sudjeluje u ulozi partnera. Cilj Poziva je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući projekte istraživanja, razvoja i inovacija istraživačkih organizacija u suradnji s poslovnim sektorom, a u skladu s tematskim i podtematsko-prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske (S3). Sredstva su osigurana iz Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Specifični dio BIOCentra koji će se koristiti u ovom istraživanju je njegov dio nazvan BIOTransfer. BIOTransfer omogućava jednostavniji prijenos znanja i tehnologije putem vrhunski opremljenog centralnog laboratorija, ali također i sam razvija nove tehnologije koje onda može pružati u obliku usluga partnerima. Namijenjen je i osmišljen tako da osigurava nesmetan rad svim akademskim institucijama i biotehnološkim tvrtkama kojima su potrene vrhunske laboratorijske usluge u procesu razvoja različitih biotehnoloških procesa. Ovo omogućuje direktnu suradnju znanstvenih grupa i BIOCentra kao predstavnika industrije na različitim razvojnim projektima, kao što je i predloženo industrijsko istraživanje SineMozak.

Naziv projekta: KK.01.1.1.07.0071 „Sinergija molekularnih biljega i multimodalnog in vivo snimanja u pretkliničkoj procjeni posljedica ishemijskog moždanog udara (SineMozak)“

Trajanje projekta: 36 mjeseci

Ukupna vrijednost projekta: 8.384.777,68 kn

Eu Program