Upoznajte nas

BICRO BIOCentar je osnovan 2015. godine uz pomoć fondova Europske unije, a osmišljen je kao inkubator koji će predvoditi razvoj biotehnologije u Hrvatskoj. U siječnju 2020. godine BICRO BIOCentar je dobio dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti.

BICRO BIOCentar djeluje kroz 5 programa:

– BIOInkubacija i BIOInfrastruktura nude savjetodavne usluge te najam opremljenih ili neopremljenih prostora za laboratorije i urede.

– BIOUmrežavanje omogućuje novim start-up tvrtkama ili već postojećim biotehnološkim kompanijama povezivanje sa sveučilištima, fakultetima, institutima i tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Umrežavanje pospješuje razvoj proizvoda te bržu i efikasniju komercijalizaciju.

– BIOTransfer i BIOEdukaciju provodi naše stručno osoblje, specijalizirano u području biotehnologije i kemije. Programi se provode u Centralnom laboratoriju koji se sastoji od 5 laboratorijskih jedinica: Mikrobiološkog laboratorija, Laboratorija za staničnu biologiju, Laboratorija za izolaciju i pročišćavanje, Bioanalitičkog laboratorija I-Kemija, Bioanalitičkog laboratorija II-Proteomika. U Centralnom laboratoriju odvija se cjelokupni razvoj i optimizacija procesa – od proizvodnje, izolacije i pročišćavanja bioloških molekula, do kontrole kvalitete i testiranja dobivenog produkta na staničnim modelima. Svaka od 5 jedinica nudi i dodatne usluge unutar svoje ekspertize koje su navedene na poveznici svakog laboratorija. BIOEdukacija se organizira za veće ili manje grupe, a može biti i specifično osmišljena za pojedinog korisnika. Obrađuju se teme vezane uz kromatografske tehnike, bioprocesno i proteinsko inženjerstvo, ili metode molekularne biologije. BIOEdukacije koriste tvrtke pri osposobljavanju novih zaposlenika, a služe i kao nadogradnja znanja studenata, znanstvenika ili već uhodanih djelatnika, a često polaznicima pomažu riješiti probleme s kojima se susreću tijekom svakodnevnog rada u laboratoriju.

Tim BICRO BIOCentra čini 21 djelatnik, od kojih je 17 visoko obrazovano, 7 ih posjeduje doktorat znanosti, a 1 pohađa poslijediplomski doktorski studij. Visoko vrednujemo znatiželjne i ambiciozne ljude, koji rado iznose nove ideje, spremni su surađivati i odgovorno pristupaju projektima na kojima rade. Ako smatraš da si jedan od takvih, prijavi se na neki od naših otvorenih natječaja i pridruži nam se: https://www.biocentre.hr/natjecaji-za-zaposljavanje/.