U sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije KK.01.1.1.07.“, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je projektni prijedlog prijavitelja projekta Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u kojemu BICRO BIOCentar d.o.o. sudjeluje u ulozi partnera. Cilj Poziva je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući projekte istraživanja, razvoja i inovacija istraživačkih organizacija u suradnji s poslovnim sektorom, a u skladu s tematskim i podtematsko-prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske (S3). Sredstva su osigurana iz Europskoga fonda za regionalni razvoj.

BICRO BIOCentar d.o.o. pridružuje se kao partner ovom projektu zbog svojih specifičnih analitičkih kompetencija u području biotehnologije kojima će pridonijeti kvaliteti projektnih rezultata te stavlja na raspolaganje na korištenje za potrebe projekta svoju suvremenu istraživačku infrastrukturu. Neophodno je bilo uključiti tim istraživača iz BICRO BIOCentra d.o.o. koji imaju iskustvo u biotehnologiji, konkretnije u proizvodnji, pročišćavanju i karakterizaciji biomolekulate postupcima downstream-a i scaleup-a. Kao vodeći bioinkubacijski centar na jednom mjestu nudi specijaliziranu, vrhunsku opremu i stručnjake u svim pojedinim fazama razvoja biotehnološkog procesa.

Naziv projekta: KK.01.1.1.07.0055 „Razvoj metoda za proizvodnju i obilježavanje glikanskih standarda za molekularnu dijagnostiku”

Trajanje projekta: 36 mjeseci

Ukupna vrijednost projekta: 6.248.527,30 kuna.

Eu Program