U BIOCentru se 29.11. i 3.12. održao  EIT Health Inovacijski izazov – snaga podataka u farmaceutskoj industriji. Izazov je bio koncipiran kao natjecanje i trajao je tjedan dana, a šest timova nastojalo je svojim rješenjima za aktualne probleme u farmaceutskoj industriji doći do pobjede!

Njihova je rješenja ocjenjivao stručni žiri u kojem su bili: prof. dr. sc. Antonio Starčević s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Miranda Sertić s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dr. sc. Stjepan Begušić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Maša Safundžić Kučuk, direktorica istraživanja i razvoja u tvrtki JGL d.d.

➡ 3. mjesto osvojio je tim Slučajni odabir s aplikacijom RESPIcare koja pomaže bolesnicima s respiratornim bolestima u praćenju bolesti.

➡ 2. mjesto osvojio je tim 5 Spiro s aplikacijom Šmrcko usmjerenom na osobe koje pate od alergija na pelud.

➡ 1. mjesto osvojio je tim Pharmeri s aplikacijom PrediSpot koja je usmjerena na ranu dijagnostiku najčešćih uzročnika smrti – kardiovaskularnih bolesti, raka i dijabetesa. Svi članovi prvoplasiranog tima osvojili su poklon bon za informatičku opremu/elektroniku u vrijednosti od 1500 kn.

Pharmeri i Slučajni odabir će predstaviti svoju ideju na EIT Health demo danu, događaju čiji je cilj istaknuti neke od najboljih inovacijskih rješenja nastalih ove godine kroz događaje koje organizira EIT Health hub Hrvatska!