U ponedjeljak, 30. siječnja 2023. godine održan je radni sastanak u Centru znanja Međimurske županije s ciljem razmjene iskustava i dogovaranje suradnje na budućim projektima. Tim BICRO BIOCentra predvodila je direktorica dr. sc. Marijom Lovrić, a sastanku su sudjelovali i Vedrana Perković-Hadl, voditeljica za razvoj programa i projekata i Ivica Glavaš, voditelj za razvoj programa i projekata te upravljanje infrastrukturom, a domaćini su im bili Ivan Plačko, direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje i dr. sc. Mario Šercer, ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalske jezgre Čakovec.

Uz razgledavanje prostora posjeta je organizirana i Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu gdje su dr. sc. Silvija Zeman, voditeljica Centra, suradnica Andreja Varga te prodekan za razvoj MEV-a dr. sc. Bruno Trstenjak upoznali s laboratorijima. Utvrđeno je da postoji prostor za suradnju budući da su laboratoriji BIOCentra i COR-a u određenoj mjeri komplementarni, posebice u dijelu utvrđivanja sastava tla. Također je organiziran posjeta Ekomuzeju Međimurje smještenog u Međimurskoj palači turizma, gdje su predstavljanje uz pomoć VR međimurske turističke atrakcije.

Obilaskom Metalske jezgre te predstavljanjem laboratorija i projekata od strane ravnatelja, voditeljice Odjela za istraživanje i razvoj, dr. sc. Marine Grabar Branilović i Zorana Kadežabek, ključnog suradnika u Odjelu za Internet stvari završen je radni dio posjeta.