BIOCentar je organizirao predavanje Pietera de Jonga stručnjaka Europskog centra izvrsnosti za održivu tehnologiju upravljanja vodama (Wetsus) i povjerenika Wetsusa u Europskoj uniji.

Cilj održanog predavanja bio je predstavljanje programa Wetsusa, upoznavanje s potencijalnim hrvatskim partnerima i istraživanje mogućnosti suradnje kroz zajedničke projekte financirane iz fondova Europske unije.

Wetsus djeluje kao tehnološki institut izvrsnosti za tehnologije vode i smješten je Leeuwardenu u Nizozemskoj. Njegov znanstveni istraživački program definiraju privatni i javni sektor, a provode vodeća sveučilišta. Wetsus je član WaterCampusa Leeuwarden, jezgre Nizozemskog sektora tehnologija vode, koji potiče suradnju između gospodarstva, znanosti i državnih institucija kako bi se stvorila sinergija inovacija, obrazovanja i poduzetništva. Kao dio ovog snažnog ekosustava, danas Wetsus održava vrlo snažnu suradnju sa poduzetnicima iz cijelog svijeta u sektoru tohnologija vezanih uz vodu i jasno definiran cilj uspostavljanja novih komercijalnih projekata sa projektnim partnerima.

Više informacija o Wetsusu i WaterCampusu Leeuwarden možete pronaći u informativnoj brošuri.