U BIOCentru je održano predavanje izvršnog direktora tvrtke Repsly, g. Marka Kovača pod nazivom “Repsly Darwinizam – Lekcije s razvojnog puta”.

Marko Kovač je završio informatičke znanosti u Zagrebu i svoje je znanje odmah po završetku studija počeo primjenjivati u komercijalnim projektima. Od njih je najuspješnija tvrtka Repsly, kojoj je suosnivač i izvršni direktor. Marko ima više od 15 godina iskustva u kreiranju poslovnih softverskih rješenja, a posljednjih je 6 godina fokusiran na razvoj aplikacija za upravljanje aktivnostima na terenu. Prije osnivanja Repsly-a, Marko je osnovao Ewidi, višejezičnu i multikulturalnu društvenu platformu, kao i Snizenja.com, platformu za usporedbu cijena.

Repsly je hrvatski startup osnovan 2010. godine kao Salespod, usmjeren na pružanje mobilnih softverskih rješenja namijenjenih unapređenju upravljanja aktivnostima na terenu. Tvrtka prerasta svoj brend 2014. godine kada u dva investicijska kruga osigurava 2,25 milijuna dolara, mijenja ime u Repsly i seli sjedište Boston, SAD. Pošto je dobro prilagođen za različite primjene upravljanja terenskim aktivnostima, Repsly danas ima značajnu primjenu u farmaceutskim, zdravstvenim i ostalim prodajnim djelatnostima, zbog čega ga uz nekoliko stotina malih i srednjih poduzeća širom svijeta koriste i velikani poput Flira, Philipsa, Nikea i KIA Motorsa.

Predavanje Marka Kovača o razvoju IT platforme Repsly osmišljeno je kao uvid u univerzalne poslovne procese koji su primjenjivi u razvoju biotehnoloških start-up tvrtki.