BIOCentar je na danu otvorenih vrata okupio brojne stručnjake iz područja biotehnologije i gospodarstva

U prisustvu brojnih predstavnika biotehnološke i poslovne zajednice te resornih Ministarstava Republike Hrvatske, održan je Otvoreni dan BIOCentra. Cilj održavanja Otvorenog dana bio je potaknuti interes poduzetnika, ali i znanstvene zajednice, za razvoj biotehnologije. Programe i rad BIOCentra predstavili su dr. sc. Dubravko Kičić, EMBA, predsjednik uprave BIOCentra i dr. sc. Sanja Šale, dr. med., članica uprave BIOCentra.

“Znanstvena zajednica i gospodarstvo odnedavno imaju centar izvrsnosti biotehnologije u Hrvatskoj. BIOCentar će osim prostora i istraživačke infrastrukture na jednom mjestu nuditi stručnu podršku, edukacije, savjetodavne usluge i pristup izvorima financiranja koji su izuzetno važni za prvu fazu istraživačkog procesa koji sa sobom nosi niz rizika. Uz to, platforma BIOCentra osigurava međusobno povezivanje institucija, kompanija i pojedinaca koji su direktno i indirektno povezani s bioznanostima“, istaknuo je Dubravko Kičić, predsjednik uprave BIOCentra.

U sklopu Otvorenog dana BIOCentra održana je panel rasprava „Biotehnologija – mogućnost i budućnost“ na kojoj su sudjelovali prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, zamjenik pročelnice Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, dr. sc. Mario Cindrić, Institut Ruđer Bošković, Ivo Špigel, ZIP, Boris Golob, direktor StepRI, Marko Makek, član uprave NEXUS PRIVATE EQUITY PARTNERI i Ivana Žorž, ravnateljica sektora za razvoj HAMAG-BICRO. Okupljeni stručnjaci istaknuli su zadovoljstvo što domaća znanstvena i poslovna zajednica odnedavno na raspolaganju ima ovakav inkubator.