30. svibnja 2017. godine dr. sc. Sanja Šale, članica uprave BIOCentra i direktorica za istraživanje i transfer tehnologije održala je predavanje pod nazivom “Transfer tehnologije i studentsko poduzetništvo” za studente Biološkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj predavanja bio je pobliže upoznati studente preddiplomskog i diplomskog studija s osnovnim konceptima vezanim uz komercijalizaciju tehnologije i poduzetništvo u bioznanostima. Studenti su naučili kako osnovati spin-off tvrtku, kako osigurati izvore financiranja i koji su najčešći razlozi neuspjeha takvih tvrtki. Prikazani su uspješni primjeri studentskog poduzetništva u Silicijskoj dolini i u EU, s osvrtom na ključnu ulogu inkubatora u komercijalizaciji znanstvenih otkrića.

Nakon predstavljanja usluga i programa BIOCentra, studenti su imali priliku upoznati se s radom vrhunski opremljenog Centralnog laboratorija, koji nudi sve sadržaje nužne za provedbu R&D projekata putem ugovornog istraživanja.