Od 16. do 20. studenog održana je još jedna konferencija “Budućnost i perspektiva”, u organizaciji Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, ovaj put u online obliku.

Na konferenciji su sudjelovali studenti biomedicinskih i STEM usmjerenja te predstavnici tvrtki Fidelta, L’Oréal, Almagea i BICRO BIOCentar d.o.o kao potencijani budući poslodavaci.

Glavna tema bila je mogućnost zaposlenja nakon završenog studija te koji su to izazovi s kojima se alumniji mogu susresti ulaskom u poslovni svijet. „Budućnost i perspektiva“ približila je studentima relevantne aktere iz područja znanosti i industrije kroz niz panel rasprava.

Sudionici su imali priliku čuti savjete vezane za proces zapošljavanja u farmaceutskoj i biotehnološkoj industriji kao i informacije o vještinama koje poslodavci cijene. Spomenuta je i važnost studentskih poslova kojima studenti stječu brojne kvalitete bitne za daljnji rad.

Bilo je riječi o prilagođenosti fakulteta u Hrvatskoj tržištu rada te ulaganjima poslodavaca u daljnje obrazovanje zaposlenika.

Direktorica BICRO BIOCentra d.o.o., dr.sc. Marija Lovrić, govorila je o misiji i viziji ovog inkubacijskog centra, sve većem interesu zaposlenja te o kvalitetama koje su neophodne za rad u BIOCentru.

Više o informacijama koje su predstavnice ovih perspektivnih tvrtki podijelile sa studentima možete saznati na YT: