Danas, 7.9.2016., u BIOCentru se javno predstavilo 62 projekata koji su ostvarili bespovratnu potporu u iznosu 19 milijuna kuna kroz HAMAG-BICRO program provjere inovativnog programa (PoC6)

Program PoC namijenjen je financiranju inovativnih projekata koji se nalaze u ranoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa s izraženim komercijalnim potencijalom. U 2016. godini, na 6. poziv programa pristiglo je 430 pretprijava od koji je 62 projekta osiguralo bespovratnu potporu od 19 milijuna kuna, dok će korisnici uložiti dodatnih 8 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Od 2010. kroz PoC ukupno ugovorena 222 inovativna projekta koje je HAMAG-BICRO sufinancirao s 54,4 milijuna kuna.

Program financiran u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja, kroz zajam Svjetske banke pokazao se iznimno uspješnim. Prvi natječaj za program PoC proveden je 2010. godine kada je ugovoren 21 projekt u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Kroz Program je, do 2015. godine, 26 inovativnih proizvoda i usluga plasirano na tržište, od kojih je 16 projekata ostvarilo prihod u iznosu od 36 milijuna kuna. Zabilježene su 62 aktivnosti provjere i zaštite intelektualnog vlasništva, a isti je omogućio i otvaranje 134 nova radna mjesta,  odnosno 95 na aktivnostima istraživanja i razvoja.

Povodom predstavljanja novih korisnika Programa, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec istaknuo je kako ga veseli što će neki od predstavljenih projekata svoje mjesto naći upravo u BIOCentru, najvećem infrastrukturnom projektu HAMAG-BICRO-a.

Više o događaju na http://www.hamagbicro.hr/poc6-dodijeljeno-gotovo-19-milijuna-kuna-za-62-inovativna-projekta/
 

HRT gostovanje: Vjeran Vrbanec -19 milijuna kuna za 62 inovativna projekta