BIOCentar organizira predavanje Genera istraživanja d.o.o. pod nazivom ”BMPs – Where are you? What have you been doing?” koje će se održati u utorak, 11.6.2024. godine u prostorijama BIOCentra, Borongajska cesta 83 H s početkom u 09:30 sati. 

Genera istraživanja d.o.o. je biotehnološka tvrtka koja razvija proizvode bazirane na rekombinantnom ljudskom koštanom morfogenetskom proteinu (BMP) za uporabu u regeneraciji tkiva i liječenju ortopedskih, spinalnih i dentalnih rekonstrukcijskih postupaka. Naslov predavanja nagovještava kako pacijenti, liječnici i znanstvenici čekaju da dobiju BMP-ove, zašto su BMP-ovi još uvijek pomalo neuhvatljivi te što je njihova distribucija (u svim životinjama) i biološke funkcije (mnoge različite).

Predavač: dr. Hermann Oppermann

Dr. Hermann Oppermann diplomirao je na Medicinskoj školi u Hannoveru u Njemačkoj 1971. godine, a potom proveo 40 godina na istraživačkim institucijama u Sjedinjenim Američkim Državama, kao što su University of California, Genetech, Roche. Fokusirao se na dizajn i proizvodnju rekombinantnih terapijskih proteina, uključujući suizumljivanje jednolančanih antitijela te doprinose otkriću i kloniranju BMP-ova. Tijekom svoje karijere, dr. Oppermann sudjelovao je u brojnim istraživačkim projektima te je bio suizumitelj na preko 90 patenata i kao suautor dobio je 17.000 citata.

PRIJAVA do 10.6.2024. godine

Napomena: uvodni dio će biti na hrvatskom, a predavanje na engleskom jeziku