Naša direktorica dr. sc. Marija Lovrić još jednom je predstavila BIOCentar, ovaj put na Z1 televiziji. Osim dr.sc. Marije Lovrić u emisiji su gostovali i Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. sc. Adrijana Vinter, predsjednica Uprave Fidelta d.o.o.  i prof. dr. sc. Blaženka Kos sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Dr.sc. Marija Lovrić, predstavila je pet programa BIOCentra koji uključuju program BIOInkubacije, BIOInfrastrukture, BIOTransfera, BIOEdukacija i BIOUmrežavanja. BIOCentar je inkubator koji biotehnološkim startup, spinoff tvrtkama te malim i srednjim poduzetnicima u području bitehnologije i biomedicine nudi najam laboratorija, uredskih prostora i dvorana za sastanke. Osim infrastrukturne pomoći, BIOCentar nudi svojim klijentima savjetodavnu te praktičnu pomoć naših djelatnika Centralnog laboratorija koji su stručnjaci iz područja biotehnologije.

U odnosu na ostale slične ustanove, BIOCentar se ističe time što je istovremeno javna ustanova, trgovačko društvo  i znanstvena institucija, pa samim time može sudjelovati i u znanstvenim projektima, ali i nuditi komercijalne analize uzoraka širokog spektra.

Što o BIOCentru govore njegovi vlasnici i stanari pogledajte u prilogu na YouTube kanalu Z1 televizije: