Inkubacijski centar za bio-znanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCentar

BICRO je u sklopu instrumenta pretpristupne pomoći IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) – komponente IIIc – Operativni program za regionalnu konkurentnost, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Sveučilištem u Zagrebu, te Gradom Zagrebom pripremio projekt ”Inkubacijski centar za bio-znanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCentar“.

Ukupna investicija u projekt BIOCentra iznosi 18.823.995,70 €, u vremenskom razdoblju 2007-2014 godine, od čega 16.376.410,70 € iznosi izgradnja, nadzor i opremanje što će biti financirano putem IPA-e.
U želji da se projekt realizira uz aktivno sudjelovanje akademske i znanstvene zajednice razvija se partnerski odnos sa Sveučilištem u Zagrebu te gradom Zagrebom što je u 2011. formalizirano pokretanjem BICRO BIOCentra, upravljačkog društva odgovornog za upravljanje BIOCentrom.

BIOCentar je zamišljen kao aktivni čimbenik u osiguravanju produktivnog odnosa između temeljnih i primijenjenih znanstvenih istraživanja i gospodarstva, tehnologijske infrastrukture i novih bio-tehnologijskih tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda. Na toj osnovi definirani su njegova vizija, misija, operativni profil i ciljevi.
BIOCentar će biti smješten u sklopu istočnog kampusa Sveučilišta u Zagrebu (lokacija bivše vojarne Borongaj), ali će kao nacionalni resurs razviti mrežu zainteresiranih partnera i regionalne kontaktne točke na području čitave Hrvatske. Završetak izgradnje BIOCentra planiran je polovinom 2014. godine.

Više na: http://www.hamagbicro.hr/medunarodna-suradnja/ipa-projekt-biocentar/