Od 05.-07.10.2022.  godine u prostorijama BIOCentra te u suorganizaciji HAMAG-BICRO i Europska poduzetnička mreža održana su 4 modula kao priprema za poduzetništvo, kako bi znanstvenici svoje ideje i projekte transformirali u poduzetnički pothvat.

Prva tri modula je predavala Ana-Marija Špicnagel Ćurko direktorica IPS Konzaltinga, a u svakom od modula obrađene su određene teme.

Modul 1 je obuhvaćao područje izrade poslovnog plana. U tom modulu su obrađene teme: vrste poduzetništva, tko je poduzetnik i tipovi poduzetnika, svrhe i načela poslovnog plana, sadržaj poslovnog plana i koje su najčešće greške u pripremi poslovnog plana. izrade poslovnog plana.

Modul 2 je obuhvaćao područje upravljanje projektima te se tu najviše obrađivala tema projektna ciklusa, ciljevi i pokazatelji projekta te razrada aktivnosti kao i uloga i vještine voditelja projekta kao i vidljivost projekta.

Modul 3 je pokrivao područje pristupa financiranja sa svojim izvorima financiranja, kako pristupiti bankama i fondovima te kako filtrirati natječaje.

Zadnji modul je predavala dr.sc. Zrinka Banić Tomišić, a u tom modulu je obrađeno područje zaštite intelektualnog vlasništva gdje se predstavila važnost i oblici IV-a, zaštita izuma patentom te strategija zaštite i upravljanje IV-om.

Polaznici su također imali priliku upoznati se s radom i uslugama pojedinačnih laboratorija BIOCentra.

Sudionici su ocijenili radionice korisnim i zanimljivim, s dosta interakcije i naveli teme koje bi bili zainteresirani poslušati u budućnosti.

SUORGANIZATORI:

Imgonline Com Ua Twotoone PQ04F9WenygF 300x202