“Pogledaj. Probaj. Doživi”

U travnju 2018. godine BICRO BIOCentar je ugostio četiri učenice srednjih škola u sklopu programa “Pogledaj. Probaj. Doživi”.

Program je organiziran od strane Zaklade Znanje na djelu gdje učenici srednjih škola mogu dobiti uvid u buduću karijeru koja im tek nailazi te im je, uz praksu i uvid u stvarne profile radnih mjesta, lakše odabrati određeni smjer u budućoj karijeri. Učenicama je u BIOCentru dodijeljena mentorica te su se upoznale s tvrtkom, njenim radnim mjestima te tipičnim radnim zadacima i praksom u Centralnom laboratoriju.

„STEM. Rastem. Istražujem“

U svibnju 2018. godine BIOCentar je posjetilo 15 učenika srednjih škola u sklopu programa „STEM. Rastem. Istražujem“. Program su zajedno pokrenuli Zaklada Znanje na djelu i Institut Ruđer Bošković. Program je organiziran na način da učenici ili nastavnici prisustvuju na radionicama osmišljenim od strane Instituta Ruđer Bošković te, nakon toga, posjećuju tvrtke gdje se ta znanja praktično koriste. Praktična nastava i radionice se provode iz prirodnih, matematičkih i tehničkih područja. Učenici su u sklopu posjeta obišli sve laboratorije BICRO BIOCentra i upoznali se s radom i misijom BIOCentra.

 

Zaklada Znd Logo Text 300x104