U prostorijama Biocentra održane su dvije poslovne radionice: 1.12.2023. godine na temu ”Pristup financiranju” i 5.12.2023. godine na temu  ”Zaštite intelektualnog vlasništva. Navedene radionice održane su u suradnji s HAMAG-BICRO i Enterprise Europe Network – EEN Croatia .

Radionice su bile namijenjene poduzetnicima, znanstvenoj i akademskoj zajednici. Na prvoj radionici podijeljena su praktična iskustva i znanja o alternativnim izvorima financiranja, dostupnosti istih, prednostima i nedostacima pojedinih izvora, a na drugoj radionici govorilo se o načelima zaštite intelektualnog vlasništva i mogućim vrstama zaštite, koja je svrha i kako zaštiti patente, prezentirani su primjeri patenata u području biotehnologije i farmaceutske industrije te kako i zašto pretraživati patentne baze podataka.

Prvu radionicu je vodila Vedrana Perković-Hadl, voditeljica za razvoj programa i projekata, Bicro Biocentar d.o.o., a drugu  mr.sc. Gordana Turkalja, v.d. Načelnica Sektora za patente,  Gordana Ricijaš, Voditeljica Službe za specijalističke poslove u područjima tehnike, Sektor za patente i Igor Bošnjaković, Voditelj Službe za potporu korisnicima i stručne usluge, Sektor za potporu inovacijskim i kreativnim djelatnostima iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

 

SUORGANIZATORI:

Imgonline Com Ua Twotoone PQ04F9WenygF 300x202