Dana 24.05.2019. održana je personalizirana stručna edukacija za studente Sveučilišta u Splitu pod nazivom: „Analiza, identifikacija i kvantifikacija proteina spregnutim metodama tekućinske kromatografije i spektrometrije masa“.

Radionica se sastojala od predavanja i praktičnih vježbi. U nastavku donosimo neke od dojmova naših studenata:

U jednom danu sam proširila svoje znanje i razumijevanje znanstveno istraživačkog rada. Prilika da vidimo nove metode i tehnike suvremenih laboratorijskih istraživanja u meni je pobudila još veću želju za radom u ovome području. Kroz BIOCentar su nas vodile mlade, ambiciozne i inteligentne žene što mi je iznimno drago vidjeti u znanstvenim krugovima. Sve pohvale cijelome timu, bilo nam je izvrsno!

Svima želimo preporučiti personaliziranu stručnu edukaciju koja je nama, kao sudionicima studentskog projekta, bila od velikog značaja. Voditeljice edukacije su stručne, ljubazne i otvorene za sva pitanja što je za svaku pohvalu! Edukacija je organizirana kroz zanimljiva predavanja i praktične vježbe na kojima smo dobili priliku i za samostalan rad, a voditeljice su nas upoznale i s uređajima kakvih nemamo na fakultetu. Materijali koje smo dobili su jako kvalitetni i pomažu u praćenju predavanja i vježbi. Na kraju smo dobili i potvrdu o sudjelovanju koja može biti od velike pomoći pri zapošljavanju.

Nakon vrlo zanimljivog i aktivnostima ispunjenog dana u BIOCentru, kroz koji su nas provele jako susretljive i stručne djelatnice, ne samo što smo se upoznali s različitim uređajima i metodama koje nemamo priliku vidjeti na fakultetima, već su nas i uvele u istraživački svijet u izuzetno ugodnom okruženju kroz jednu drugačiju prizmu te otvorile vidike za budućnost. Sve pohvale!

BIOCentar u Zagrebu jedna je od vodećih znanstvenih institucija u Republici Hrvatskoj, poznata po kapitalnoj znanstvenoj opremi. Pravo bogatstvo BIOCentra čine djelatnici koji se uvijek rado i odgovorno odazivaju na upite pri čemu kod krajnjih korisnika njihovih usluga izazivaju simpatične dojmove. Kao znanstvena institucija imaju osjećaja prema studentskoj populaciji i mladim istraživačima te na taj način doprinose razvoju našeg društva.