Uprava
Dr.sc. Dubravko Kičić, EMBA
Izvršni direktor
Predsjednik Uprave

Email: Dubravko.Kicic(at)biocentre.hr

Dr. Kičić je diplomirao na odsjeku fizike zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, na temu primjene biomagnetizma u medicinskoj dijagnostici te doktorirao na temu kombinacije metoda za funkcionalno oslikavanje mozga na Tehnološkom Sveučilištu u Helsinkiju. Tijekom znanstvene karijere bavio se kliničkim proučavanjem plasticiteta somato-motornog živčanog sustava ljudi. 

Kao stručnjak u kliničkoj neuroznanosti, dr. Kičić je niz godina radio kao konzultant za visokotehnološke tvrtke na razvoju i implementaciji kliničke tehnologije i metodologije. Ubrzo, njegov profesionalni fokus u potpunosti prelazi na komercijalne aspekte znanstvenih projekata te razvija menadžersku karijeru u polju visoke tehnologije i bio-tehnologije. U globalnoj medicinsko- tehnološkoj kompaniji Elekta Oy (EKTA-B.ST),   dr. Kičić upravlja multinacionalnim timom za istraživanje i razvoj te, između ostalih, provodi i razvojne projekte sufinancirane od strane javnih (državnih, regionalnih) i privatnih partnera. Hrvatsko industrijsko i tehnološko tržište dr. Kičić je pobliže upoznao radeći  kao stručnjak na projektima  razvoja offset programa za finsku tvrtku Patria Land Systems. Tijekom dosadašnje karijere,  razvio je stručne i upravljačke kompetencije u sektorima globalnog strateškog marketinga, financijskog planiranja projekata, poslovnog povezivanja , te spajanja i akvizicija. 

Profesionalno usavršavanje nadopunio je diplomom Executive MBA programa poslovne akademije Aalto Executive Education u Helsinkiju i Singapuru. 

 
 
 
Dr.sc. Marija Lovrić
Direktorica za istraživanje i transfer tehnologije
Članica Uprave

Email: Marija.Lovric(at)biocentre.hr
 
Marija Lovrić diplomirala je 2002. i doktorirala 2007. kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomski rad na temu sinteze i spektroskopske karakterizacije novih derivata gvanidina izradila je na Institutu Ruđer Bošković. Doktorski rad na temu sinteze i ispitivanja biološke aktivnosti novih biarilnih spojeva izradila je u Sektoru istraživanja i razvoja hrvatske farmaceutske kompanije Belupo lijekovi i kozmetika, d.d. te na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
 
Dr. Lovrić ima više od 12 godina radnog iskustva u farmaceutskoj industriji u području istraživanja i razvoja (Belupo, GlaxoSmithKline i Galapagos) te regulatornim poslovima (Genera i Belupo). Tijekom rada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu EU FP7 projekta bavila se razvojem inovativnih biorazgradivih materijala u svrhu primjene s matičnim stanicama u oporavku mozga. Objavila je više od 10 znanstvenih radova, sudjelovala je na brojnim konferencijama i znanstvenim skupovima. Osim toga kao poslovno tehničko-tehnološki stručnjak sudjeluje u ocjenjivanju i stručnom praćenju projekata.