Uprava
Dr.sc. Dubravko Kičić, EMBA
Izvršni direktor
Predsjednik Uprave

Email: Dubravko.Kicic(at)biocentre.hr

Dr. Kičić je diplomirao na odsjeku fizike zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, na temu primjene biomagnetizma u medicinskoj dijagnostici te doktorirao na temu kombinacije metoda za funkcionalno oslikavanje mozga na Tehnološkom Sveučilištu u Helsinkiju. Tijekom znanstvene karijere bavio se kliničkim proučavanjem plasticiteta somato-motornog živčanog sustava ljudi. 

Kao stručnjak u kliničkoj neuroznanosti, dr. Kičić je niz godina radio kao konzultant za visokotehnološke tvrtke na razvoju i implementaciji kliničke tehnologije i metodologije. Ubrzo, njegov profesionalni fokus u potpunosti prelazi na komercijalne aspekte znanstvenih projekata te razvija menadžersku karijeru u polju visoke tehnologije i bio-tehnologije. U globalnoj medicinsko- tehnološkoj kompaniji Elekta Oy (EKTA-B.ST),   dr. Kičić upravlja multinacionalnim timom za istraživanje i razvoj te, između ostalih, provodi i razvojne projekte sufinancirane od strane javnih (državnih, regionalnih) i privatnih partnera. Hrvatsko industrijsko i tehnološko tržište dr. Kičić je pobliže upoznao radeći  kao stručnjak na projektima  razvoja offset programa za finsku tvrtku Patria Land Systems. Tijekom dosadašnje karijere,  razvio je stručne i upravljačke kompetencije u sektorima globalnog strateškog marketinga, financijskog planiranja projekata, poslovnog povezivanja , te spajanja i akvizicija. 

Profesionalno usavršavanje nadopunio je diplomom Executive MBA programa poslovne akademije Aalto Executive Education u Helsinkiju i Singapuru. 

 
 

Dr. sc. Sanja Šale
Članica Uprave
Direktorica za istraživanje i transfer tehnologije

Email: Sanja.Sale(at)biocentre.hr

Dr. Šale je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i doktorirala na Odjelu za Biotehnologiju, Sveučilišta u Rijeci. Znanstvenu karijeru provela je u SAD-u na sveučilištima Stanford i Harvard gdje se bavila istraživanjima iz područja genetike, te molekularne i stanične biologije. Također je bila konzultant za američke biotech tvrtke i državne agencije. Publicirala je u vrhunskim znanstvenim časopisima (Nature Cell Biology, PNAS, JNCI i drugi), a njeni radovi su do sada citirani više od 500 puta. 

Dr. Šale je ostvarila nekoliko fundamentalnih znanstvenih otkrića iz područja razvojne biologije i molekularne onkologije. Koristeći se genetskim obilježavanjem i inovativnom kombinacijom metoda koje ne narušavaju 3D strukturu tkiva, otkrila je dvije nove vrste epitelnih stanica u mliječnim žlijezdama, koje je nazvala S i L stanice (Šale et al., Nature Cell Biology 2013). Također je identificirala novi mehanizam regulacije grananja epitelnih organa. Ova otkrića opovrgla su nekoliko dogmi starih više od pola stoljeća i od iznimne su važnosti za ranu dijagnostiku i ciljano liječenje raka dojke. 

Dr. Šale je dobitnica nekoliko prestižnih međunarodnih i nacionalnih nagrada i priznanja, među kojima su stipendija Sveučilišta Harvard i Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Njeno otkriće novih vrsta stanica uvršteno je u index Faculty 1000 Prime, u kojem vodeći znanstvenici iz čitavog svijeta nominiraju radove od iznimnog značaja.