Što je BIOInkubacija?

BIOInkubacija je program koji osigurava poslovnu pomoć i savjetodavne usluge biotehnološkim tvrtkama

BIOCentar klijentima osigurava pružanje najkvalitetnije pomoći i savjetodavnih usluga kako bi se razvili u uspješne poduzetnike. Osoblje BIOCentra osluškuje njihove potrebe i zahtjeve te je u mogućnosti prilagoditi svoje usluge kako bi se zadovoljile potrebe pojedinog klijenta.

Usluge BIOCentra dostupne su svim novim i postojećim tvrtkama, kao i onima izdvojenima sa sveučilišta ili drugih istraživačkih institucija, koje djeluju u području biotehnologije.

Prostor i usluge nude se kako postojećim tvrtkama tako i malim i srednjim poduzetnicima te nacionalnim i međunarodnim znanstvenim institucijama i skupinama važnima za provedbu inovativnih projekata sa značajnim komercijalnim potencijalom.

Usluge su namijenjene za:

  • Akademske startup tvrtke - osnivanje ovakvih kompanija olakšano je kroz financiranje istraživanja, zaštitu intelektualnog vlasništva i postupak predinkubacije.
  • Istraživače koji traže mogućnosti za početak poslovne aktivnosti - istraživači koje provode projekte s komercijalnim potencijalom čine osnovu iz kojeg se identificiraju, podržavaju i odabiru budući startupi za inkubaciju.
  • Tvrtke kojima je potreban laboratorijski prostor za razvoj biotehnoloških procesa i proizvoda - mlade, inovativne tvrtke, postojeća mala i srednja poduzeća, ali i korporacije mogu koristiti neke od ponuđenih usluga i razvojnih procesa.
  • Tvrtke koje traže specijalističku obuku zaposlenika - mogućnosti obuke na raspolaganju su tvrtkama kroz pohađanje programa obuke BIOCentra

Poduzetnicima i tvrtkama na raspolaganju je sljedeća poslovna pomoć i savjetodavne usluge:

  • Provjera poslovanja omogućava budućem poduzetniku testiranje poslovne ideje stvaranjem prototipa, strateškog marketinškog plana te strateškog plana poslovanja koji uključuje analizu tržišta i konkurencije, kao i utvrđivanje prava na patent.
  • Mentorski program osigurava podršku iskusnih znanstvenih i poslovnih mentora, koji su svojim iskustvom u mogućnosti pružiti podršku startup tvrtkama u pojedinim dijelovima poslovanja.
  • Poslovna podrška podržava razvoj startup tvrtki. Obuhvaća ranu fazu ulaganja, pomoć pri izgradnji menadžment tima, treninge i druge savjetodavne usluge (licenciranje i sl.).

U sklopu BIOInkubacije usluge obuhvaćaju i programe BIOInfrastruktura, BIOEdukacija i BIOUmrežavanje sukladno specifičnim potrebama svakog od korisnika.